Maak vrijblijvend een afspraak

Onderste ooglidcorrectie

Wallen of donkere kringen onder de ogen, een vermoeide of droevige blik,… Het zijn zaken waar veel mensen mee te kampen hebben. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van deze klachten. Elk vragen ze een eigen behandeling.

Fijne rimpels onder de ogen worden veroorzaakt door een teveel aan huid. Wallen zijn dan weer het gevolg van een teveel aan overtollig onderhuids vetweefsel. In beide gevallen is een ooglidcorrectie de ideale manier om komaf te maken met het probleem. Het littekentje bevindt zich net onder de wimperrand of aan de binnenzijde van het ooglid waar het mooi verdoken ligt. Diepe kringen onder de ogen ontstaan door volumeverlies ter hoogte van de jukbeenderen. Met vetinjecties of fillerbehandelingen kunnen deze wallen verzacht worden. Een frisse en jeugdige blik is het resultaat.

FAQ

Kan deze ingreep een droevige of vermoeide blik verhelpen?

Een droevige of vermoeide blik vloeit voort uit een combinatie van factoren. Een overschot aan huid, uitpuilend vet of volumeverlies ter hoogte van de oogleden kan dit veroorzaken. Een gesprek met je arts zal uitwijzen wat de oorzaak is en waaruit de beste behandeling bestaat.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder lichte algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 1,5 tot 2,5 uur, afhankelijk van hoe uitgebreid de correctie is.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Neen, deze ingreep wordt uitgevoerd in dagopname.

Is de ingreep pijnlijk?

Een ooglidcorrectie is niet pijnlijk. Enkel vermoeide of zwaarder aanvoelende oogleden gedurende de eerste dagen na de ingreep zijn mogelijk, maar geen pijn.

Kan de blik of het uitzicht van mijn ogen veranderen door een ooglidcorrectie?

Neen, omdat wij de ingreep uitvoeren op basis van jouw persoonlijke foto’s op jongere leeftijd, die je meebrengt de dag van de ingreep. Zo kunnen we de behandeling uitvoeren met verjongend effect zonder dat je je eigen look verliest.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Je kan je sociale activiteiten hervatten ongeveer een week na de ingreep. De hechtingen worden verwijderd na 1 week. Zwelling en blauwe plekken verdwijnen meestal na 3 weken. Tijdens het eerste postoperatieve consult krijg je advies hoe je littekenvorming best kan vermijden om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen. Ook worden camouflage- en maquillagetechnieken aangeleerd zodat je snel weer aan de slag kan, zowel professioneel als sociaal.

Wat moet ik zeker vooraf melden aan de plastisch chirurg?

Symptomen als droge ogen, tranende ogen of gevoelige ogen moeten zeker vermeld worden tijdens het gesprek. Ook indien je een laseringreep van de ogen hebt gehad in het verleden of glaucoom hebt, kan je dit best vermelden. Je arts zal hiermee rekening houden en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.