Maak vrijblijvend een afspraak

Borstvergroting

Ontevredenheid over de grootte of de vorm van de borsten kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Met een borstvergroting kunnen we deze dames helpen om zich aantrekkelijker en vrouwelijker te voelen. Daarbij hechten we veel belang aan een natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk dat de borsten in proportie zijn met de rest van het lichaam. Om een mooi resultaat te behalen is vorm in de meeste gevallen dan ook belangrijker dan volume.

Op vandaag maken we hiervoor gebruik van implantaten of eigen vetweefsel. Ook een combinatie van beide is mogelijk. De mogelijkheden met eigen vetweefsel zijn iets beperkter. Daarom wordt in veel gevallen nog steeds voor een borstvergroting met borstimplantaten gekozen. Daarbij maken wij gebruik van de allernieuwste technieken met cohesive gel silicone implantaten met zachte structuur. Deze zijn beschikbaar in druppelvormige (anatomische) of ronde vorm.

De implantaten worden meestal achter de borstspier geplaatst. En we geven er in de meeste gevallen de voorkeur aan om het litteken in de borstplooi te plaatsen. Indien in één of beide gevallen een andere optie meer geschikt is, dan zullen we dit tijdens de eerste consultatie uitgebreid bespreken.

Tijdens deze consultatie nemen we eerst de nodige afmetingen en maken we foto’s. Vervolgens bespreken we welke resultaten u verwacht en welke procedure voor u de meest geschikte is. Een passessie met externe borstprothesen is een handig hulpmiddel om de verschillende mogelijkheden te bekijken. We leggen ook uit wat de ingreep precies inhoudt, wat onze manier van werken is, wat deze zo bijzonder maakt ten opzichte van die van collega’s en wat u na de ziekenhuisopname mag verwachten.

FAQ

Kom ik in aanmerking voor een borstvergroting?

Indien de borst tengevolge van zwangerschap, borstvoeding, vermagering of veroudering teveel doorhangt, kan het zijn dat een borstvergroting niet de juiste behandeling is voor jou. Soms moet er dan ook een bijkomende borstlift uitgevoerd worden. Ons gespecialiseerd systeem laat toe om je persoonlijke borstafmetingen te vergelijken met duizenden eerder uitgevoerde borstingrepen en op deze manier na te gaan of een borstvergroting voor jou de beste behandeling is of niet.

Moet ik een sportbeha dragen en voor hoe lang?

Een sportbeha is verplicht gedurende 3 maanden, zowel overdag als ‘s nachts. Het team van dokter Nolens geeft u na uw ingreep het nodige advies en begeleidt u bij het kiezen van de juiste sportbeha. Om uw maten te laten opnemen en de sportbeha aan te kopen, verwijzen we u graag door naar de lingeriespecialist waar we nauw mee samenwerken.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer-specialist in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De hele ingreep neemt gemiddeld 2 uur in beslag.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaal verblijven onze patiënten gemiddeld 1 nacht in het ziekenhuis. Dit omwille van veiligheidsredenen. In sommige gevallen kan de ingreep ook doorgaan als dagopname indien je dit wenst.

Is de ingreep pijnlijk?

Dit hangt af van de plaats van het borstimplantaat. Indien het implantaat achter de borstspier geplaatst wordt, is dit pijnlijker door het opspannen van de borstspier. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie leidt tot een snel en vrijwel pijnloos herstel.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekenen op een gemiddelde werkonbekwaamheid van 7-10 dagen.. Sportieve activiteiten waarvoor de armen gebruikt worden, kunnen best pas 6 weken na de operatie hervat worden.