Maak vrijblijvend een afspraak

Borstlift (Mastopexie)

Ook hangborsten (ptoseborsten) zijn voor vrouwen vaak een reden voor ontevredenheid over het lichaam. Vaak is dit het gevolg van zwangerschap, borstvoeding, vermagering of veroudering. Indien er nog voldoende volume aanwezig is, dan kan een borstlift of mastopexie soelaas brengen. Hierbij wordt de overtollige huid weggenomen. Deze is immers de grote boosdoener van het doorhangeffect. De tepel en het tepelhof worden daarbij naar de juiste plaats gelift. Het resultaat is een strak en mooi paar borsten. De mate waarin de borsten doorhangen, bepaalt op welke plaatsen littekentjes gemaakt moeten worden voor het beste resultaat. Dit bespreken we uitvoerig bij het eerste gesprek. Tijdens deze consultatie nemen we eerst de nodige afmetingen en maken we foto’s. Vervolgens bespreken we welke resultaten u verwacht en welke procedure voor u de meest geschikte is. We zoeken een oplossing op maat van uw wensen en tonen u aan de hand van foto’s wat het resultaat kan zijn.

Het is belangrijk om te weten dat het borstvolume door het wegnemen van de overtollige huid, een stukje vermindert. Indien het natuurlijke borstvolume te klein is, dan zullen we deze behandeling dan ook afraden. Een borstlift met borstvergroting kan in dergelijke gevallen wel soelaas brengen.

FAQ

Is een borstlift iets voor mij?

Indien je tevreden bent met het borstvolume, maar niet met het doorhangen van de borst of de te lage positie van het tepelhof, dan kan een borstlift de juiste behandeling zijn voor jou. Hou er rekening mee dat het borstvolume wel wat verkleint bij borstlifting. Wanneer het teveel aan huid wordt weggenomen en de borst wordt opgespannen zal er een jeugdigere, rondere maar iets kleinere borst ontstaan. Wanneer je kleine hangborsten hebt maar toch een meer opgevulde beha wenst, is het soms nodig extra volume toe te voegen aan de borstlift. Dit kan dan door middel van een klein borstimplantaat of via vetinjecties met eigen vetweefsel. Op deze manier reconstrueer je zowel volume als het doorhangen van de borst. Meer informatie kun je vinden bij: borstlift met vergroting.

Moet ik een sportbeha dragen en voor hoelang?

Een sportbeha is verplicht te dragen gedurende 6 weken, zowel overdag als ‘s nachts. Deze speciale beha zal voorzien worden op de dag dat je het ziekenhuis verlaat.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 3 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaalgezien blijven onze patiënten 1 nacht in het ziekenhuis uit veiligheidsoverwegingen. In sommige gevallen kan de ingreep indien gewenst ook doorgaan als dagopname.

Is de ingreep pijnlijk?

Een borstlift is geen pijnlijke ingreep. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd, kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol zorgt ervoor dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie maakt dat onze patiënten snel kunnen herstellen zonder al te veel pijn.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekening houden met een 10-tal dagen werkonbekwaamheid. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hervat worden.