Maak vrijblijvend een afspraak

Borstasymmetrie en aangeboren borstafwijkingen

Een kleine asymmetrie tussen de linker- en de rechterborst is natuurlijk. Hier hoeft men zich dus geen zorgen over te maken. In sommige gevallen is de asymmetrie echter groter en dit kan bij vrouwen wel een impact hebben op het zelfbeeld. Door de asymmetrie hebben zij het vaak moeilijk om gepast ondergoed of gepaste kledij te vinden. Dit kan leiden tot schaamte en kan een impact hebben op het zelfvertrouwen. Een borstcorrectie kan vrouwen helpen om zich in dergelijke gevallen opnieuw goed in hun vel te voelen.

We maken een onderscheid tussen verschillende vormen van borstasymmetrie en borstafwijkingen – met name: borstaplasie (niet-ontwikkelde borst), borsthypoplasie (onderontwikkelde borst) en de tubereuze of tubulaire borst. Elk afwijking kan aan slechts één of aan beide borsten voorkomen. Afhankelijk van het type afwijking kunnen wij verschillende technieken voorstellen die elk in één of meerdere operaties uitgevoerd worden:

  • onmiddellijke correctie door middel van borstvergroting
  • onmiddellijke correctie door middel van borstvergroting in combinatie met borstlift
  • tijdelijke expander prothese reconstructie (2 operaties)
  • lipofilling methode (3 operaties)
  • of een combinatie van voorgaande

Elke behandeling heeft zijn voor- en nadelen. En elk geval vraagt ook een eigen aanpak. Aan de hand van foto’s tonen wij het te verwachten resultaat. Onze praktijk behoort tot de absolute top of vlak van esthetische borstingrepen. Onze jarenlange ervaring is een enorme meerwaarde bij het maken van de juiste keuze voor uw lichaam.

Tijdens een eerste gesprek nemen we foto’s en doen we een analyse van het probleem. We bespreken de verschillende mogelijkheden, hun voor- en nadelen, de mogelijke complicaties op korte en lange termijn en het verloop van operatie en herstel. We helpen u bij het maken van de keuze die voor u het beste resultaat zal geven.

FAQ

Is de behandeling voor tubereuze borsten of borstasymmetrie hetzelfde als een borstvergroting?

Neen, er is een aanzienlijk verschil tussen de behandeling van een tubereuze borst of borstasymmetrie en een borstvergroting. De correctie van een borstasymmetrie of tubereuze borst vergt een gespecialiseerde aanpak en een gedegen ervaring. Meestal omvat deze correctie een combinatie van verschillende technieken: borstvergroting, borstlift, vetinjecties en zelfs borstexpansie door middel van een expander prothese of externe expander. Als gevolg hiervan kan een mooie correctie soms pas na 2 of 3 operaties bekomen worden. Het is bijgevolg niet te vergelijken met een borstvergroting.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep hangt af van het type ingreep en bedraagt meestal 1 tot 3 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaalgezien verblijven onze patiënten gemiddeld 1 nacht in het ziekenhuis. Dit omwille van veiligheidsredenen. In sommige gevallen kan de ingreep ook doorgaan als dagopname indien je dit wenst.

Is de ingreep pijnlijk?

Dit is afhankelijk van de plaats van het borstimplantaat. Indien het implantaat achter de borstspier geplaatst wordt, is dit pijnlijker door het opspannen van de spier. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol zorgt ervoor dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie maakt dat onze patiënten snel en vrij pijnloos kunnen herstellen.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekening houden met een 10-tal dagen werkonbekwaamheid. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hervat worden.