Maak vrijblijvend een afspraak

Volumeherstel met hyaluronzuur

Typische tekenen van veroudering van het gelaat zijn een doorhangende huid en rimpels. Verlies van onderhuids vetweefsel en botresorptie zijn hiervan de oorzaken. Door de juiste vetcompartimenten tijdig op te vullen met hyaluronzuur kan dit vermeden worden. Meer zelfs: deze behandeling heeft een liftend effect wat resulteert in een jongere uitstraling.

Hyaluronzuur is een belangrijk vochthoudend middel dat de vochtgraad van de huid op peil houdt. Zoals met vele andere zaken neemt ook de natuurlijke aanwezigheid van hyaluronzuur in het lichaam af door veroudering. Dit is de grote boosdoener voor een doffe, ruwe en gerimpelde huid. Door te lachen of te fronsen wordt het hyaluronzuur beschadigd en ontstaat een breuklijn in de diepere lagen van de huid. Op die manier ontstaat een blijvende rimpel – ook expressierimpel genoemd.

FAQ

Hoelang neemt een rimpelbehandeling met hyaluronzuur filler in beslag?

De ingreep vergt slechts een 30-tal minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is zeer goed verdraagbaar. Je komt 15 minuten voor de geplande afspraak zodat onze assistentes een pijnverdovende crème kunnen aanbrengen op de te behandelen zones.
De hyaluronzuurfillers die wij gebruiken bevatten lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de prikjes voor onze patiënten beduidend minder pijnlijk zijn.

Hoe snel merk ik resultaten van de behandeling?

Resultaten zijn meteen zichtbaar.

Is er kans op bijwerkingen?

Na de injectie kan er zich een beetje roodheid, zwelling en blauwe verkleuring voordoen rond de injectieplaats. Een beetje make-up volstaat om dit te verstoppen. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat je terug fris en zorgeloos kan vertrekken.

Moet ik vrijaf nemen op het werk?

Neen, sommige patiënten komen zelfs tijdens hun pauze. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat je terug fris en zorgeloos kan vertrekken. Indien je festiviteiten of een fotoshoot hebt gepland binnen de 5 dagen na je behandeling, adviseren we om er even mee te wachten of de behandeling uit te stellen tot erna. We kunnen immers niet garanderen dat als er toch een klein blauw plekje ontstaat, dit binnen de 5 dagen na de behandeling verdwenen zal zijn.

Als er zich een blauw plekje voordoet, dan voorzien we jou van de juiste crèmes om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Meestal verdwijnt een blauwe plek binnen de 7 dagen. Indien je gevoelig bent voor blauwe plekken dan raden we aan om enkele dagen op voorhand te starten met een homeopathisch middeltje. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering. Het is dus raadzaam dit ook te vermelden bij je arts of wanneer je telefonisch een afspraak maakt.

Hoelang merk ik resultaat van een rimpelbehandeling met hyaluronzuur?

Dit is afhankelijk van de densiteit, viscositeit en crosslinking van de hyaluronzuur filler.
Zeer zachte fillers worden gebruikt ter hoogte van de lippen, kringen onder de ogen of fijne rimpeltjes. Deze fillers geven doorgaans gemiddeld 12 maanden resultaat. De hyaluronzuurfillers met iets meer stevigheid geven gemiddeld een resultaat van 12 tot 15 maanden. Deze fillers worden gebruikt voor de nasolabiale plooi of marionette lijntjes. De echt stevige fillers worden gebruikt om volume en stuctuur in het gelaat te herstellen. Deze fillers geven gemiddeld 15 tot 18 maanden resultaat.

Zijn er zaken die ik moet laten na de behandeling?

Wij adviseren om diepe massage ter hoogte van de behandelde zones absoluut te vermijden gedurende de eerste 3 dagen na de behandeling. Verder mag je meteen maquillage of verzorgende crèmes aanbrengen op de huid en de behandelde zones.

Bestaan er verschillende soorten fillers?

Ja, er zijn zeer veel verschillende soorten fillers. Ze kunnen vervaardigd zijn op basis van hyaluronzuur, hydroxyapatiet of ook nog andere bestanddelen. Wij gebruiken al 18 jaar dezelfde producten zonder enig probleem en met goede resultaten. We passen enkel hyaluronzuur fillers toe en adviseren onze patiënten ook enkel dit soort fillers te gebruiken. Deze hyaluronzuur fillers kennen een jarenlange en wetenschappelijk bewezen werking, waardoor we hiermee de beste resultaten boeken.

Afhankelijk van densiteit en viscositeit kan een filler gebruikt worden voor een zachte rimpelvulling of een meer volumiserend effect. De hyaluronzuur filler is de meest natuurlijke van alle fillers en is tevens reversibel. Dit wil zeggen dat de filler geen permanente resultaten zal geven, maar ook niet voor blijvende problemen kan zorgen. Afhankelijk van de gewenste behandeling, zal tijdens het gesprek met je arts duidelijk worden welke rimpelvuller voor jou het beste resultaat zal geven.