Maak vrijblijvend een afspraak

Rimpelbehandeling met botox

Botox is een product op basis van gezuiverd eiwit dat in kleine hoeveelheden in de aangezichtsspieren geïnjecteerd wordt met als doel ze te ontspannen en rimpels tegen te gaan. Doordat de spieren in het gelaat minder sterk kunnen samentrekken, zullen diepe rimpels om termijn verbeteren. Of kunnen ze – indien men op jongere leeftijd start – vermeden worden.

Patiënten die botox overwegen, hebben vaak angst voor het verlies van een natuurlijke uitstraling. Dr. Nolens specialiseert zich al jaren in botoxbehandelingen. Zij beschikt over een grote chirurgische kennis van de anatomie van de gezichtspieren. Zij geeft trainingen aan collega-chirurgen en dermatologen en ontwikkelde een speciale techniek die ervoor zorgt dat de resultaten ook op lange termijn een natuurlijk effect hebben. En dit met een minimale dosis botox.

Een botoxbehandeling kan ingeschakeld worden voor het behandelen van verticale of horizontale rimpels ter hoogte van het voorhoofd, diepe mondhoeken en marionettelijntjes, rokerslijntjes, lachrimpels en teveel tandvlees boven de tanden.

FAQ

Hoelang duurt een botoxbehandeling?

Hiervoor zijn slechts 15 tot 30 minuten nodig.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is bijzonder goed verdraagbaar. Extreem gevoelige patiënten behandelen we vooraf met een pijnverdovende crème, om de prikjes minder voelbaar te maken.

Hoe snel zie ik het resultaat van de behandeling?

Na een viertal dagen merk je reeds resultaat. De maximale werking van botox treedt op vanaf dag 10 na de behandeling.

Moet ik vrijaf nemen op het werk?

Dit is niet nodig. Sommige patiënten komen tijdens hun werkpauze. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat je terug fris en zorgeloos kan vertrekken.

Hoelang heb ik resultaat van een botoxbehandeling?

Dit verschilt van patiënt tot patiënt. Afhankelijk van de sterkte van de spieren blijft het resultaat van een eerste behandeling gemiddeld 4 maanden zichtbaar. Na enkele behandelingen zullen de spieren minder krachtig worden en zo de werkingsduur verlengen. Sommige patiënten komen uiteindelijk om de 6 maanden.

Moet ik iets laten na de behandeling?

Wij raden onze patiënten aan geen sport, hef- of tilwerk te verrichten gedurende de eerste 3 uur na de behandeling. Ook liggende en langdurig voorover gebogen houdingen, zoals bij werken in de tuin, moeten eveneens vermeden worden de eerste 3 uur na de behandeling.

Ik ben bang voor een onnatuurlijk resultaat en de effecten van botox op lange termijn.

Enige bezorgdheid omtrent onnatuurlijke resultaten is zeker niet misplaatst, aangezien hiervan tal van voorbeelden te vinden zijn. Met onze gespecialiseerde injectietechniek garanderen wij je echter een natuurlijk resultaat en dit op lange termijn. Sommige van onze patiënten volgen deze behyandeling al meer dan 15 jaar en dit zonder verlies van hun natuurlijke uitstraling. Dankzij de ervaring van meer dan 10.000 uitgevoerde behandelingen kunnen we je duidelijke informeren over de te verwachten resultaten en de veiligheid van onze producten.

Bestaan er verschillende soorten botox?

Ja, er zijn diverse types van neuromusculaire modulatoren die gebruikt worden voor de verbetering van fijne rimpels. Wij maken uitsluitend gebruik van het originele product, ontwikkeld door Allergan. Deze actieve neuromusculaire modulator is de enige die de merknaam Botox mag dragen. Het product wordt sinds jaren geroemd omwille van zijn wetenschappelijk bewezen werking en veiligheid.