Maak vrijblijvend een afspraak

Hydratatie van de huid met skinboosters

Een goede hydratatie ligt aan de basis van een jonge en gladde huid. Hiervoor beschikt de huid over een belangrijk vochthoudend middel, hyaluronzuur, dat de vochtgraad van de huid op peil houdt. Zoals met vele andere zaken neemt ook de natuurlijke aanwezigheid van hyaluronzuur in het lichaam af door veroudering. Dit is de grote boosdoener voor een doffe, ruwe en gerimpelde huid.

Een verzorging met crèmes zal de opperhuid hydrateren, maar dringt niet diep genoeg door de huidbarrière om het probleem echt aan te pakken. Met skinboosters brengen we het hyaluronzuur rechstreeks daar waar het nodig is: in de diepere lagen van de huid. Op die manier kan de natuurlijke gloed van het gelaat hersteld worden. De doeltreffendheid van deze behandeling is klinisch bewezen. Vooral bij beginnende rimpels op jongere leeftijd en bij fijne, oppervlakkige rimpeltjes blijkt deze methode zeer doeltreffend.

FAQ

Hoelang duurt de behandeling met hyaluronzuur skinboosters?

Dit neemt slechts 30 minuten in beslag.

Wat is het verschil tussen hyaluronzuur skinboosters en hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur skinboosters zijn zachter en soepeler dan de hyaluronzuurfillers. Hierdoor kan je rokerslijntjes of oppervlakkkige rimpeltjes op de wangen of het voorhoofd laten vervagen zonder extra volume aan te brengen. Hyaluronzuur fillers zijn steviger en geven meer volume dan de skinboosters. Hierdoor zijn ze ideaal om diepere rimpels en plooien op te vullen of meer volume te herstellen in het gelaat.

Hyaluronzuur fillers zijn steviger en zorgen voor een langrduriger resultaat. Binnen het gamma van hyaluronzuurfillers onderscheidt men verder zachte, matig zachte of meer stevige fillers. Afhankelijk hiervan geven ze van 12 tot 18 maanden resultaat. Hyaluronzuur skinboosters daarentegen worden door het lichaam sneller afgebroken doordat ze zachter zijn. Ze worden daarom ook in een ander behandelplan aangeboden om effectieve resultaten te garanderen.

Zijn hyaluronzuur skinboosters beter dan hyaluronzuur crèmes of andereverzorgingsproducten?

Ja, de hyaluronzuur skinboosters worden via een naaldenprikje rechtstreeks in en onder de huid gebracht om zo alle lagen van de huid te behandelen. Bepaalde zones met zeer fijne rimpeltjes zoals in de hals, decolleté en lijntjes t.h.v. de mond en wangen zijn anders zeer moeilijk te behandelen. In tegenstellling tot een prik, penetreren crèmes de huidbarrière niet. Investeren in r een behandeling met skinboosters waarbij het hyaluronzuur rechtstreeks op de juiste plaats wordt ingebracht, lijkt ons logischer.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is zeer goed verdraagbaar. Je komt 15 minuten voor de geplande afspraak zodat onze assistentes een pijnverdovende crème kunnen aanbrengen op de te behandelen zones. Hyaluronzuur skinboosters bevatten lidocaïne, een lokaal verdovingsmiddel, waardoor de prikjes beduidend minder pijnlijk zijn.

Wat houdt een behandeling met skinboosters precies in?

Een skinbooster behandeling omvat een initiële fase van 3 startbehandelingen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken. Nadien raden we 1 onderhoudsbehandeling aan elke 6 maanden. Dit intensieve huidverzorgingspakket gaat gepaard met een aantal complementaire huidverzorgingsproducten die door ons persoonlijk geselecteerd werden. Hierbij werd er gekeken naar de effectieve werking van de crème, de actieve bestanddelen van het product en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Op deze manier kunnen we een behandelingsplan voor elk type huid aanbieden met een maximale doeltreffendheid en de beste prijsverhouding.

Hoe snel zie ik resultaten van de behandeling?

Het resultaat van de behandeling merk je naarmate de behandelingsduur toeneemt. De kwaliteit van je huid, de glans, elasticiteit en fijne rimpeltjes verbeteren zichtbaar na een volledig behandelingsplan met 3 behandelingen en een onderhoudsbehandeling. De skinbooster behandeling werkt bovendien preventief. Door een aanhoudend diepgaande hydratatie blijft de huid elastisch en is ze beschermd tegen voortijdige veroudering, het ontwikkelen van rimpeltjes en het uitzakken van de huid.

Hoe zit het met eventuele bijwerkingen?

Na de injectie kan er een beetje roodheid, zwelling en blauwe verkleuring rond de injectieplaats optreden. Een weinig make-up volstaat om dit te verdoezelen. Onze assistentes zullen je na de behandeling gratis maquilleren zodat je terug fris en zorgeloos kan vertrekken.

Moet ik vrijaf nemen op het werk?

Neen, dit is niet nodig. Sommige patiënten komen zelfs tijdens hun pauze. Indien je festiviteiten of een fotoshoot hebt gepland binnen de 5 dagen na je behandeling, adviseren we om er even mee te wachten of de behandeling uit te stellen tot erna. We kunnen immers niet garanderen dat als er toch een klein blauw plekje ontstaat, dit binnen de 5 dagen na de behandeling verdwenen zal zijn.

Als er zich een blauw plekje voordoet, dan voorzien we jou van de juiste crèmes om dit zo snel mogelijk te verhelpen. Meestal verdwijnt een blauwe plek binnen de 7 dagen. Indien je gevoelig bent voor blauwe plekken dan raden we aan om enkele dagen op voorhand te starten met een homeopathisch middeltje. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering. Het is dus raadzaam dit ook te vermelden bij je arts of wanneer je telefonisch een afspraak maakt.

Hoelang heb ik resultaat van een skinbooster behandeling met hyaluronzuur?

Hyaluronzuur skinboosters zijn niet te vergelijken met fillers. De skinboosters zijn opgelost in een waterige substantie en zorgen voor een diepe hydratatie van de huid. Gemiddeld wordt er om de 6 maanden een onderhoudsbehandeling met 1 skinbooster uitgevoerd. Doordat het onderhouden van de behandeling zeer belangrijk is, hebben we gezorgd voor een uiterst gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

Zijn er zaken die ik moet laten na de behandeling?

Neen, wij adviseren gewoon een lichte massage van de behandelde zones om een egale verspreiding van de skinbooster in de huid te bekomen. Verder mag je direct maquillage of verzorgende crèmes aanbrengen op de huid en t.h.v. de behandelde zones.