Maak vrijblijvend een afspraak

Bovenste ooglidcorrectie

Veel mensen hebben last van een droevige of vermoeide blik. Vaak is de oorzaak hiervan te vinden bij een overtollige huid ter hoogte van het bovenste ooglid. Deze overtollige huid rust op de wimperrand en bedekt de bovenste ooglidplooi. Hierdoor zien de ogen er kleiner uit en is de blik minder fris. Bovendien zorgt deze overtollige huid voor een drukkend gevoel ter hoogte van de ogen en het voorhoofd en kan het de oorzaak zijn van vermoeidheidsklachten. Ook overtollig onderhuids vetweefsel of een verlies aan volume kunnen aan de basis liggen van deze vermoeide blik.

Een ooglidcorrecte kan soelaas brengen. De overtollige huid die op het ooglid rust, wordt verwijderd. En indien nodig wordt ook het overtollig vet aangepakt zodat de oogleden minder zwaar worden. Dankzij deze ingreep lijken de ogen opnieuw groter met een jeugdige en frisse blik als resultaat. Het kleine litteken bevindt zich in de bovenste ooglidplooi. Daardoor is het haast onzichtbaar.

Ook de positionering van de wenkbrauwen kan aan de oorzaak liggen van een vermoeide blik – met name wanneer die afgezakt is of te laag gepositioneerd. In dergelijke gevallen kan een combinatie van een bovenste ooglidcorrectie en een wenkbrauwlift soelaas brengen.

> Deze ingreep gebeurt op de praktijk Dr Nolens, Veemarkt 16.

FAQ

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

Een bovenste ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie (verdoving). Een bovenste ooglidcorrectie in combinatie met een beperkte laterale wenkbrauwlift kan ook nog gebeuren onder plaatselijke verdoving.

Is het een pijnlijke ingreep?

Een ooglidcorrectie is niet pijnlijk. Er treden enkel wat meer vermoeide of zwaarder aanvoelende oogleden op gedurende de eerste dagen na de ingreep, maar geen pijn.

Hoelang duurt deze ingreep?

De gemiddelde duur van een bovenste ooglidcorrectie bedraagt 1 tot 1,5 uur.

Kan de blik of het uitzicht van mijn ogen veranderen door een ooglidcorrectie?

Neen, omdat wij de ingreep uitvoeren op basis van jouw persoonlijke foto’s op jongere leeftijd, die je meebrengt de dag van de ingreep. Zo kunnen we de behandeling uitvoeren met verjongend effect zonder dat je je eigen look verliest.

Kan deze ingreep een droevige of vermoeide blik verhelpen?

Een droevige of vermoeide blik vloeit voort uit een combinatie van factoren. Een overschot aan huid, uitpuilend vet of volumeverlies ter hoogte van de oogleden kan dit veroorzaken. Een gesprek met je arts zal uitwijzen wat de oorzaak is en waaruit de beste behandeling bestaat.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Je kan je sociale activiteiten hervatten ongeveer een week na de ingreep. De hechtingen worden verwijderd na 1 week. Zwelling en blauwe plekken zijn voor het grootste deel weg na 1 week. Tijdens het eerste postoperatieve consult krijg je advies hoe je littekenvorming best kan vermijden om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen. Ook worden camouflage- en maquillagetechnieken aangeleerd zodat je snel weer aan de slag kan, zowel professioneel als sociaal.

Wat moet ik zeker vooraf melden aan de plastisch chirurg?

Droge, tranende of gevoelige ogen moeten zeker vermeld worden tijdens het gesprek. Ook vorige laseringrepen aan de ogen of glaucoom dienen vermeld te worden. Je arts zal hiermee rekening houden en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Het gebruik van bloedverdunners moet zeker gestopt worden.