Maak vrijblijvend een afspraak

Bostvergroting met borstlift

Veroudering, vermagering, zwangerschap, borstvoeding,… Er zijn tal van redenen waarom vrouwen in hun leven op een bepaald moment geconfronteerd kunnen worden met het doorhangen van de borsten. Een borstlift kan soelaas brengen. Maar wanneer de tepelpositie te laag op de borst of de huidlaxiteit te hoog is, dan is een borstlifting in combinatie met een borstvergroting een betere keuze.

Een borstlift zorgt ervoor dat de borsten opnieuw strak staan en dat de tepel en het tepelhof mooi gepositioneerd worden. De borstvergroting kan ofwel zorgen voor een mooie opvulling van de borsten ofwel voor een uitgesproken vergroting van het borstvolume. Dit is afhankelijk van de grootte van het borstimplantaat waarvoor gekozen wordt. Voor beide ingrepen moeten littekentjes gemaakt worden. Bijgevolg is deze ingreep dan ook zwaarder en moeilijker dan een gewone borstvergroting.

Tijdens een eerste gesprek bekijken we samen wat voor u de beste keuze is. We nemen uw afmetingen en maken foto’s. En we werken met fotomateriaal en externe borstprothesen om u een beeld te geven van het resultaat. Hierbij maken we gebruik van een database met meer dan 1000 uitgevoerde borstingrepen waarmee we u eigen afmetingen kunnen vergelijken. We luisteren naar uw wensen en problemen en bekijken welke behandeling in uw geval de mooiste resultaten zal geven: een borstvergroting of een borstvergroting met borstlift.

FAQ

Is een borstvergroting met borstlift iets voor mij?

Op basis van onze uitgebreide ervaring en via ons geavanceerd computerprogramma, gebaseerd op meer dan 1000 voorgaande borstingrepen, kunnen we bepalen welke behandeling voor jou het beste resultaat zal geven. Tijdens het gesprek met je arts leggen we duidelijk uit welke resultaten kunnen verwacht worden van elke ingreep. Na afwegen van alle pro’s en contra’s, kan je samen met ons de juiste beslissing nemen.

Moet ik een sportbeha dragen en voor hoelang?

Een sportbeha is verplicht te dragen gedurende 6 weken, zowel overdag als ‘s nachts. Deze speciale beha zal voorzien worden op de dag dat je het ziekenhuis verlaat.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 3 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaalgezien blijven onze patiënten 1 nacht in het ziekenhuis uit veiligheidsoverwegingen. In sommige gevallen kan de ingreep indien gewenst ook doorgaan als dagopname.

Is de ingreep pijnlijk?

Dit is afhankelijk van de plaats van het borstimplantaat. Indien het implantaat achter de borstspier geplaatst wordt, is dit pijnlijker door het opspannen van de spier. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol zorgt ervoor dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie maakt dat onze patiënten snel en vrij pijnloos kunnen herstellen.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekening houden met een 2-tal weken werkonbekwaamheid. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hervat worden.