Maak vrijblijvend een afspraak

Abdominoplastie (hangbuik correctie)

Veroudering, vermagering, een zwangerschap,… Er zijn tal van redenen waardoor men last kan krijgen van overtollig weefsel ter hoogte van de buik. Met een abdominoplastie worden dit overtollige vet en de overtollige huid verwijderd. Verschillende technieken worden samen ingezet om optimale resultaten te bereiken. De overtollige huid wordt weggenomen en opnieuw aangespannen. Hiervoor maakt men gebruik van een litteken ter hoogte van de bikinilijn en de navel. Wat overtollig vet kan nog verwijderd worden door middel van liposuctie. En indien nodig worden ook de buikspieren opnieuw aangespannen. Met een mooiere taille en plattere buik als resultaat.

Om het gewenste resultaat te bereiken, is het noodzakelijk dat kandidaten een BMI hebben lager dan 32. Indien het vermageren een probleem vormt, dan helpen wij graag met een passende begeleiding om op enkele maanden tijd het streefgewicht te bereiken. Op die manier worden de mooiste resultaten bereikt. En wordt een gezonde levensstijl aangeleerd.

FAQ

Welke littekens mag ik verwachten?

Het litteken ter hoogte van de bikinilijn proberen we zo klein mogelijk te maken. Meestal loopt het litteken van heupkam tot heupkam en is verborgen in het ondergoed. Een klein litteken wordt gemaakt in de navel om de navel te verplaatsen. Indien er niet veel buik moet worden weggenomen, kan een mooi resultaat bekomen worden door een mini-abdominoplastie ingreep. Er wordt dan een kleiner litteken in de bikinilijn en geen litteken in de navel meer gemaakt.

Wordt de navel verwijderd of krijg ik een nieuwe?

De navel hangt vast aan de buikspieren. Bij een abdominoplastie wordt de navel meestal verplaatst. Deze wordt d.m.v. via een klein litteken rondom de navel losgemaakt van de huid. Overtollige buikhuid wordt verwijderd en de wonde wordt dichtgemaakt over de navel heen. Nadien volgt een kleine insnede in de huid t.h.v. de navel. Het naveltje wordt erin gehecht waarbij het litteken in de diepte van de navel wordt geplaatst en dus vrijwel onzichtbaar is.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De ingreep neemt gemiddeld 2 tot 3 uur in beslag.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaalgezien blijven onze patiënten 1 nacht in het ziekenhuis uit veiligheidsoverwegingen.

Hoe lang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekenen op een gemiddelde werkonbekwaamheid van 2 weken. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hernomen worden.

Is de ingreep pijnlijk?

Een abdominoplastie is geen pijnlijke ingreep. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd, kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie zorgt voor een snel en vrijwel pijnloos herstel.