Maak vrijblijvend een afspraak

Liposuctie en lipofilling

Lipofilling of correctie met eigen vetweefsel (ook fatgrafting genoemd) is één van de meest revolutionaire technieken die de laatste jaren ontwikkeld werden op vlak van esthetische chirurgie. Door middel van liposuctie wordt het vet verwijderd en vervolgens ingebracht op andere regio’s van het lichaam waar meer volume gewenst is.

Deze techniek heeft verschillende voordelen: er zijn geen grote littekens, het resultaat voelt zeer natuurlijk aan en het eigen vetweefsel blijft voorgoed ter plaatse op voorwaarde dat er geen grote gewichtsschommelingen (meer dan 10 kilo) zijn. Naast het gelaat wordt lipofilling ook toegepast voor borst- en contourcorrecties. Afhankelijk van de regio kan 60% van het getransfereerde vet behouden worden. Daarom is in sommige gevallen meer dan één sessie nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Een ideale zone voor liposuctie is de rijbroek en de "love handles". Regio’s met vetoverschotten worden met een liposuctie aangepakt. Dit eigen vetweefsel wordt vervolgens ingebracht op plaatsen waar meer volume nodig is om elders een mooiere lichaamsproportie te bekomen.

FAQ

Waar nemen we het vet weg en wat gebeurt er als ik achteraf vermager of verdik?

Bij een lipofilling procedure gaan we altijd na of je een stabiel gewicht kan behouden. Gewichtsschommelingen van minder dan 10 kg boven of onder je normale gewicht vormen geen probleem. Het vet dat getransfereerd wordt, bezit immers een geheugen. Indien je na de ingreep aanzienlijk bijkomt of vermagert, zal dit ook te zien zijn aan de lichaamsdelen waar het vet werd ingebracht. Daarom werken we het liefst met dieet- en sportresistent vet. Dieet- en sportresistent vet is het vet dat hardnekkig aanwezig blijft op bepaalde plaatsen ook al doe je veel aan sport of volg je een dieet. Afhankelijk van hoe slank je bent, zal je arts bepalen of deze ingreep bij jou het gewenste resultaat kan opleveren.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De ingreep neemt gemiddeld 3 tot 4 uur in beslag.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Neen, deze ingreep gebeurt onder dagopname.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Sportieve activiteiten kunnen pas na 4 weken postoperatief hervat worden. Wij raden aan om gedurende deze periode rechtstreekse druk op de getransplanteerde vetcellen te vermijden. Aangepaste drukkledij zal door je arts voorgeschreven worden en moet gedurende deze periode meestal dag en nacht gedragen worden.

Is de ingreep pijnlijk?

Een lipofilling procedure is geen pijnlijke ingreep. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd, kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie zorgt voor een snel en vrijwel pijnloos herstel.