Maak vrijblijvend een afspraak

Wenkbrauwlift

Het oog en de positie van de wenkbrauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie zijn ogen een verjongingskuur wil geven, moet hier zeker rekening mee houden. Een lage wenkbrauwpositie kan bijvoorbeeld aan de basis liggen van overtollige huid ter hoogte van het bovenste ooglid. Veroudering is de oorzaak van deze positieverandering. Doorheen de jaren gaan ligamenten verzakken en vermindert het volume ter hoogte van de wenkbrauw. Dit proces heet wenkbrauwptose. Vaak komt dit maar op één van beide ogen voor. Dit zorgt voor asymmetrie.

Verschillende behandelingen kunnen toegepast worden. Een eerste optie is een lift met botox en hyaluronzuur. Ook een bovenste ooglidcorrectie behoort tot de mogelijkheden. En tenslotte kan ook een laterale temporale wenkbrauwlift voorgesteld worden. Bij deze laatste bevindt het littekentje zich in de haren. De voorkeur voor een specifieke behandeling wordt bepaald op basis van de mate waarin de wenkbrauw doorgezakt is.

FAQ

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder lichte algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 1 tot 1,5 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Neen, deze ingreep wordt uitgevoerd in dagopname.

Is de ingreep pijnlijk?

Een wenkbrauwlift is geen pijnlijke ingreep. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie zorgt voor een snel en vrijwel pijnloos herstel.

Kan de blik of het uitzicht van mijn ogen veranderen door een wenkbrauwlift?

Neen, omdat wij de ingreep uitvoeren op basis van jouw persoonlijke foto’s op jongere leeftijd, die je meebrengt de dag van de ingreep. Zo kunnen we de behandeling uitvoeren met verjongend effect zonder dat je je eigen look verliest.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Je kan je sociale activiteiten hervatten ongeveer een week na de ingreep. De hechtingen worden verwijderd na 10 dagen. Zwelling en blauwe plekken verdwijnen meestal binnen dezelfde termijn. Tijdens het eerste postoperatieve consult krijg je advies hoe je littekenvorming best kan vermijden om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen. Ook worden camouflage- en maquillage technieken aangeleerd zodat je snel weer aan de slag kan, zowel professioneel als sociaal.