Maak vrijblijvend een afspraak

Lipofilling / fatgrafting

Lipofilling of correctie met eigen vetweefsel (ook fatgrafting genoemd) is één van de meest revolutionaire technieken die de laatste jaren ontwikkeld werden op vlak van esthetische chirurgie. Door middel van liposuctie wordt het vet verwijderd en vervolgens ingebracht op andere regio’s van het lichaam waar meer volume gewenst is.

Deze techniek heeft verschillende voordelen: er zijn geen grote littekens, het resultaat voelt zeer natuurlijk aan en het eigen vetweefsel blijft voorgoed ter plaatse op voorwaarde dat er geen grote gewichtsschommelingen (meer dan 10 kilo) zijn. Naast het gelaat wordt lipofilling ook toegepast voor borst- en bilvergrotingen. Afhankelijk van de regio kan 60 tot 80% van het getransfereerde vet behouden worden. Daarom is in sommige gevallen meer dan één sessie nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Lipofilling ter hoogte van het gelaat kan vergeleken worden met rimpelvullers. Het resultaat oogt even natuurlijk. Alleen geniet men bij lipofilling van extra voordelen: de resultaten zijn blijvend en de stamcellen die mee getransplanteerd worden hebben een positief effect op de kwaliteit van de huid. De injecties kunnen aangebracht worden op plekken waar meer volume gewenst is zoals de jukbeenderen, de wenkbrauwen, de kin of de kaaklijn. En ze kunnen ook de diepe groeven van nasolabiale plooien en marionette lijnen verhelpen.

Zeker in combinatie met een facelift geeft lipofilling enorm mooie, jeugdige en natuurlijke resultaten.

FAQ

Wear wordt het vet weggenomen en wat gebeurt er indien ik achteraf afval of bijkom?

Bij een lipofilling onderzoeken we altijd of je een stabiel gewicht kan behouden. Schommelingen van minder dan 10 kg boven of onder het normale gewicht kunnen geen kwaad. De vetcellen die getransfereerd worden, hebben een geheugen. Indien je na de ingeep meer dan 10 kg bijkomt of vermagert zal dit ook te zien zijn bij de lichaamsdelen waar het vet werd ingebracht. We werken liefst met sport-en-dieet-resistent vet. Dit is het vet dat hardnekkig aanwezig blijft op bepaalde plaatsen ook al doe je veel aan sport of volg je een dieet. Afhankelijk van hoe slank je bent, zal je arts bepalen of deze ingreep jou het gewenste resultaat kan geven.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep wordt uitgevoerd onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer-specialist in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De ingreep neemt gemiddeld 1 tot 3 uur in beslag.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Neen, deze ingreep wordt uitgevoerd in dagopname.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekenen op een gemiddelde werkonbekwaamheid van 1 week. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hernomen worden.

Is de ingreep pijnlijk?

Een lipofilling procedure is geen pijnlijke ingreep. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd, kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie zorgt voor een snel en vrijwel pijnloos herstel.