Maak vrijblijvend een afspraak

Facelift & halslift

Veroudering heeft een nefaste invloed op het gelaat en de hals. Rimpels worden dieper. De huid verliest zijn elasticiteit waardoor deze gaat doorhangen. De hals wordt slapper. En er is volumeverlies ter hoogte van de jukbeenderen.

Een facelift pakt al deze problemen tegelijkertijd aan. Meestal wordt tijdens dezelfde operatie ook een halslift en/of lipofillingbehandeling uitgevoerd om een natuurlijk resultaat te garanderen. Samen zorgen deze technieken ervoor dat de jeugdige uitstraling van uw gezicht hersteld wordt. Tijdens de consultatie maken we steeds een totaalanalyse van het gelaat en de hals. Daarbij leggen we de nadruk op deze aspecten die de patiënt het meest storen. Samen kijken we wat mogelijk is en welke behandeling het beste resultaat zal geven.

Bij een facelift wordt een verborgen litteken gemaakt in het haar en ter hoogte van het oor. Vanaf deze posities worden de slappere huid en het doorgezakte vetweefsel opnieuw gelijnd. Hals, kaaklijn en wangen krijgen zo hun strakheid terug. Lipofilling met eigen vetweefsel zorgt dan weer voor het nodige volume centraal in het gelaat en corrigeert rimpels ter hoogte van de mond en de wangen.

FAQ

Word je in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Is de ingreep pijnlijk?

Een faceliftprocedure is geen pijnlijke procedure. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol maakt dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie leiden tot een snel en vrijwel pijnloos herstel.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaal blijven onze patiënten 1 nacht in het ziekenhuis uit veiligheidsoverwegingen. Uitzonderingen zijn steeds mogelijk voor patiënten die een dagopname wensen. We bekijken dit patiënt per patiënt, maar veiligheid primeert in elk geval.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 4 tot 5 uur, afhankelijk van de procedures die worden uitgevoerd. Een facelift en/of halslift kan tevens gecombineerd worden met vetinjecties of een ooglidcorrectie. Hoe meer procedures er worden gecombineerd, hoe langer de ingreep duurt.

Krijg ik een getrokken of onnatuurlijk ogend gezicht?

Wees gerust, dit is niet zo. De bedoeling is dat we de zaken die je ouder doen lijken zo goed mogelijk aanpakken zonder te overdrijven. Onze technieken laten toe om op een veilige manier een natuurlijk resultaat te bekomen zonder grote risico’s te moeten nemen.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Na een facelift kan je gemiddeld na 10 dagen je sociale activiteiten hervatten. De hechtingen worden verwijderd na 1 week. Ook zwellingen en blauwe plekken zijn meestal verdwenen na 1 week. Tijdens het eerste postoperatieve consult krijg je advies om littekenvorming zoveel mogelijk tegen te gaan en een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen. Camouflage- en maquillage technieken worden je ook aangeleerd zodat je snel terug aan de slag kunt, zowel professioneel als sociaal.