Maak vrijblijvend een afspraak

Gynaecomastie (Mannen)

Ook bij de man kan borstontwikkeling optreden. Dit kan bij de geboorte, maar ook tijdens de puberteit of op latere leeftijd. Meestal blijft de oorzaak hiervan ongekend. We spreken dan van idiopathische gynaecomastie. In sommige gevallen is een liposculptuur aangewezen. Andere gevallen worden behandeld met een verwijdering van overmatig klierweefsel. Soms is een combinatie van beide noodzakelijk.

Bij liposculptuur zijn de littekens minimaal en worden deze geplaatst op niet-zichtbare plaatsen. Bij verwijdering van klierweefsel wordt een klein litteken gemaakt ter hoogte van de onderste helft van het tepelhof op de overgang naar de normale huid. Ook een tepellift kan noodzakelijk zijn. In dat geval wordt een littekentje gemaakt rondom het tepelhof – opnieuw op de overgang met de normale huid.

Tijdens een eerste gesprek nemen we de borstafmetingen, maken we foto’s en bespreken we uw verwachtingen. Aan de hand van fotomateriaal tonen we de mogelijke resultaten. We nemen uitgebreid de tijd voor uw vragen en gaan samen op zoek naar een geschikte behandelingsmethode.

FAQ

Welke littekens kan ik verwachten?

Dit is afhankelijk van de behandeling. Liposculptuur laat 3 tot 4 kleine, vrijwel onzichtbare littekentjes achter van 0.5cm. Deze littekens bevinden zicht op de minst zichtbare plaatsen. Indien het klierweefsel achter de tepel moet worden verwijderd, wordt er een incisie gemaakt aan de onderste rand van het tepelhof op de grens van normale huid en roze kleur van het tepelhof. Hierdoor blijft dit litteken minder zichtbaar. Bij een tepellift wordt er een litteken rondom het tepelhof gemaakt.

Moet ik een drukvest dragen en hoe lang?

Het dragen van een drukvest is verplicht gedurende 6 weken, zowel overdag als ‘s nachts. Het specialde drukvest is beschikbaarop de dag dat je het ziekenhuis verlaat. Onze lingeriespecialiste komt je maten opnemen en voorziet de juiste drukvest.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

De ingreep vindt plaats onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt 2 tot 3 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Neen, de ingreep wordt uitgevoerd in dagopname.

Hoelang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekening houden met een week werkonbekwaamheid. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hervat worden.

Is de ingreep pijnlijk?

Deze ingreep is niet pijnlijk. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol zorgt ervoor dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie maakt dat onze patiënten snel kunnen herstellen zonder al te veel pijn.