Maak vrijblijvend een afspraak

Borstverkleining

Een borstverkleining kan voor veel vrouwen een enorme verademing zijn. Te grote borsten kunnen immers voor tal van lichamelijk klachten zorgen gaande van nek-, schouder- en rugpijn tot uitslag en wondjes in de borstplooi. Bovendien kan het voor vrouwen een belemmering zijn bij het sporten of om mooie kledij te vinden.

Bij een borstverkleining liften we de tepel en het tepelhof naar een mooie positie op de borst en worden overtollig klierweefsel, vetweefsel en overtollige huid weggenomen. Om de vorming van littekens te beperken, wordt gebruik gemaakt van de techniek van liposculptuur. Afhankelijk van de mate waarin tepelhof, borstklier en huid doorhangen, zijn verschillende littekenpatronen mogelijk.

Tijdens een eerste gesprek wordt dit uitvoerig besproken. Tijdens deze consultatie nemen we eerst de nodige afmetingen en maken we foto’s. Vervolgens bespreken we welke resultaten u verwacht en welke procedure voor u de meest geschikte is. We zoeken steeds een oplossing op maat van uw wensen.

FAQ

Moet ik een sportbeha dragen en voor hoelang?

Een sportbeha is verplicht gedurende 6 weken, zowel overdag als ‘s nachts. Deze speciale beha zal beschikbaar zijn op de dag dat je het ziekenhuis verlaat.

Is er een terugbetalingstarief vanuit het ziekenfonds voorzien voor deze ingreep?

Vanaf 2016 zijn er vanuit de overheid strengere regels opgelegd voor tussenkomst van het ziekenfonds bij deze ingreep. De borstafmetingen vormen hierbij een bepalende factor. Indien je in aanmerking komt en effectief een borstverkleining wenst te laten uitvoeren, dan brengen wij de nodige documenten in orde. Tijdens de consultatie zal er uitgebreid de tijd genomen worden om dit te verduidelijken.

Word ik in slaap gedaan voor deze ingreep?

Deze ingreep wordt uitgevoerd onder algemene slaapnarcose door een gediplomeerd geneesheer gespecialiseerd in de anesthesie.

Ben je bang voor slaap anesthesie?

Indien je bang bent voor de algemene slaapverdoving, kunnen wij voor jou een afspraak maken met onze anesthesist. Hij zal je haarfijn uitleggen hoe alles in zijn werk gaat. Zo proberen wij je helemaal gerust te stellen, zodat je meer ontspannen de ingreep kan doorlopen zonder overbodige zorgen.

Hoelang duurt de ingreep?

De gemiddelde duur van deze ingreep bedraagt gemiddeld 3 à 4 uur.

Moet ik na de operatie in het ziekenhuis blijven?

Normaalgezien blijven onze patiënten 1 nacht in het ziekenhuis uit veiligheidsoverwegingen. In sommige gevallen kan de ingreep indien gewenst ook doorgaan als dagopname.

Is de ingreep pijnlijk?

Een borstverkleining is geen pijnlijke ingreep. De zones waar liposuctie wordt uitgevoerd, kunnen echter gekneusd aanvoelen. Het door ons specifiek ontwikkelde pijnprotocol zorgt ervoor dat de pijn doorgaans zeer goed verdragen wordt. Een combinatie van lokale anesthesie tijdens de operatie en perorale pijnstillers na de operatie maakt dat onze patiënten snel kunnen herstellen zonder al te veel pijn.

Hoe lang ben ik uit de running na de ingreep?

Voor deze ingreep moet je rekening houden met een 10-tal dagen werkonbekwaamheid. Sportieve activiteiten mogen pas na 6 weken postoperatief hervat worden.